ICONISCHE MacDonalds Mast

Of het Beeldkwaliteitsplan en Bestemmingsplan Carpool Apeldoorn-Beekbergen A1

Tijdens de politieke markt van donderdag 13 december stonden belangrijke onderwerpen zoals de woonagenda en burgerparticipatie op de agenda. Daarnaast was ook het Beeldkwaliteitsplan en Bestemmingsplan Carpool Apeldoorn-Beekbergen A1 aan de orde.

GroenLinks is vanzelfsprekend voor autodelen en carpoolen. En voor hoge masten als er wieken aan zitten.

Tijdens de bespreking opende GroenLinks de discussie met de vaststelling dat Apeldoorn een groene gemeente is waar bomen de skyline bepalen. Daarbij past in principe geen hoge reclamemast met LED-schermen van Times-square achtige allure. Verder zijn we niet voor het stimuleren van Fast Food, willen we de vleesconsumptie eerder verminderen dan er reclame voor maken en willen de verkeersdruk in Apeldoorn verminderen. Maar daar gaat het in deze beraadslagingen niet over.

Het besluit dat de raad is voorgelegd gaat nog niet over de mast – die er als voorbeeld is bijgevoegd – maar om het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. GroenLinks kan instemmen met de wijzigingen, want eerder heeft de raad de mogelijkheid voor dit soort reclame mogelijk gemaakt. En stel dat Greenpeace, Wakker Dier of Amnesty hier op adverteren dan vinden we dat niet verkeerd.

Wegen we deze besluiten af tegen de andere onderwerpen die op de agenda van de politieke markt stonden zoals wonen en participatie, kunnen we vaststellen: lekker belangrijk!